Senast uppdaterad: juni, 2024

Hundförsäkring Bäst i test

Bästa hundförsäkringen

Hundförsäkringar kan vara en smart investering för hundägare, som kan hjälpa till att täcka kostnaderna för oväntade sjukdomar eller olyckor. Men med så många olika försäkringsbolag att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken som passar bäst för din hund. Därför har vi analyserat några av de mest omfattande testerna av hundförsäkringar på marknaden för att hitta de bästa alternativen för dig och din fyrbenta vän. Läs vidare för att ta reda på vilka försäkringsbolag som rankar högst i vårt test.

ManyPets Hundförsäkring rankar högst i vårt bäst-i-test och får högsta betyg på 5/5. ManyPets erbjuder omfattande veterinärvårdsvillkor, livslång ersättning och en fast självriskperiod på ett år. Nedan följer en lista över för- och nackdelar med ManyPets hundförsäkring:

Lassie Hundförsäkring är en av de mest omfattande hundförsäkringarna på marknaden med högsta ersättningsbeloppet och en lojalitetsprogram som gör att du kan samla poäng och få rabatt. Trots detta får den ett betyg på 4/5 och rankas som nummer två i vårt test av hundförsäkringar.

Moderna Djurförsäkringar är en av de ledande hundförsäkringsbolagen på marknaden och erbjuder ett brett utbud av försäkringspaket för att passa olika behov och budgetar. Med hög kundnöjdhet och konkurrenskraftiga priser är det inte svårt att förstå varför så många hundägare väljer Moderna Djurförsäkringar. Här följer en punktlista med för- och nackdelar för Moderna Djurförsäkringar:

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Högsta betyg i vårt bäst-i-test med höga kundbetyg
 • Omfattande veterinärvårdsvillkor med högt ersättningsbelopp på upp till 140 000 kr
 • Livslång ersättning för samma tillstånd
 • Fast självriskperiod på ett år vilket gör det enklare att planera ekonomiskt
 • 15% samlingsrabatt om du försäkrar flera djur

Nackdelar:

 • Rörlig självriskperiod på 15-25%, vilket kan vara högt för vissa djurägare beroende på vilken typ av skada som inträffat

 

Sammanfattningsvis är ManyPets Hundförsäkring det bästa valet för djurägare som vill ha en omfattande hundförsäkring med högt ersättningsbelopp och livslång ersättning för samma tillstånd. Med en fast självriskperiod på ett år och möjlighet till samlingsrabatt är ManyPets en pålitlig försäkringsleverantör som ger högsta skydd för ditt husdjur.

 
Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Lassie erbjuder det högsta ersättningsbeloppet på marknaden, upp till 140 000 kr.
 • Lojalitetsprogrammet gör det möjligt att samla poäng och få rabatt på försäkringspremien.
 • Det finns ingen begränsning för rasspecifika sjukdomar eller åldersgränser för att teckna försäkringen.
 • Lassie erbjuder också en fri flytträtt, vilket innebär att du kan byta försäkringsbolag när som helst utan att behöva betala extra kostnader.

Nackdelar:

 • Självriskperioden är lång, på 365 dagar, vilket innebär att du själv behöver betala för kostnader som uppstår under det första året av försäkringsperioden.
 • Priset på försäkringen är högre än vissa andra alternativ på marknaden, vilket kan vara ett avskräckande för vissa kunder.
 • Lassie erbjuder inte rehabiliteringskostnader i sin försäkring, vilket kan vara en nackdel för hundägare som behöver detta skydd.

 

Sammanfattningsvis är Lassie Hundförsäkring en omfattande och pålitlig försäkring med högsta ersättningsbeloppet på marknaden och ett lojalitetsprogram som ger fördelar för långsiktiga kunder. Men den långa självriskperioden och högre premiepris kan vara en nackdel för vissa hundägare.

 
Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Moderna Djurförsäkringar har hög kundnöjdhet och ett brett utbud av försäkringspaket för hundar.
 • Försäkringarna inkluderar täckning för sjukdom, olycksfall, rehabilitering och medicin.
 • Det finns inga begränsningar för ras eller ålder på hunden.
 • Moderna Djurförsäkringar erbjuder en app där du kan hantera ditt försäkringsavtal och boka telefontid med veterinär.
 • Det finns möjlighet att få rabatt på premien om du tecknar försäkring för flera djur.

Nackdelar:

 • En av nackdelarna med Moderna Djurförsäkringar är att självrisken kan vara högre än hos andra försäkringsbolag.
 • För vissa behandlingar gäller en maxersättning vilket kan innebära att du får betala en del av kostnaden själv.
 • Försäkringarna kan upplevas som något dyrare än hos vissa konkurrenter.

Sammanfattningsvis är Moderna Djurförsäkringar en pålitlig hundförsäkringsleverantör med hög kundnöjdhet och ett brett utbud av försäkringspaket. Det kan vara ett bra val för hundägare som vill ha en heltäckande försäkring med flexibla alternativ.

 
Betyg: 4/5
4/5

Svedea Hundförsäkring är en populär försäkring för hundägare i Sverige, som rankas som nummer 4 i vår bäst-i-test artikel. Svedea har funnits sedan 2005 och erbjuder försäkringar för hundar i alla åldrar och raser.

Fördelar:

 • Flexibel prissättning som gör det möjligt att anpassa försäkringen efter dina behov och budget.
 • Inget ålderskrav, så även äldre hundar kan försäkras hos Svedea.
 • Flera tillgängliga rabatter, inklusive en lojalitetsrabatt på upp till 20% om du har haft din försäkring hos Svedea i flera år.
 • Fri flytträtt, vilket innebär att du kan byta till Svedea från en annan försäkringsgivare när som helst.
 • Ersättning för medicin ingår i försäkringen.

Nackdelar:

 • Svedea har ingen fast självriskperiod, utan självrisken kan variera beroende på dina val när du tecknar försäkringen.
 • Ersättning för veterinärkostnader täcker endast upp till 75% av kostnaden, så du kan behöva betala en del själv.
 • Svedea har inte lika höga ersättningsbelopp som vissa andra försäkringsbolag, så om du vill ha en högsta möjliga ersättning kan det vara bättre att välja en annan försäkring.

 Svedea Hundförsäkring är en flexibel och prisvärd försäkring för hundar i alla åldrar och raser. Med flera tillgängliga rabatter och fri flytträtt kan du anpassa försäkringen efter dina behov och byta till Svedea när som helst. Nackdelen är att självrisken varierar och att ersättning för veterinärkostnader endast täcker upp till 75% av kostnaden.

Betyg: 3/5
3/5

ICA Försäkring är en av Sveriges ledande försäkringsbolag och erbjuder även hundförsäkringar för kunder som söker en komplett skydd för sin fyrbenta vän. Nedan följer en översikt av fördelar och nackdelar med ICA Försäkring hundförsäkring.

Fördelar:

 • Stammispoäng: som ICA-kund samlar man poäng på kostnaden för sin hundförsäkring, som sedan kan användas som rabatt vid andra köp på ICA.
 • Flera tillgängliga rabatter: ICA Försäkring erbjuder en mängd rabatter, inklusive flerdjursrabatt, självriskreducering och rabatt för onlineköp.
 • Fri flytträtt: kunder har möjlighet att flytta sin hundförsäkring till ICA Försäkring utan extra kostnad, vilket ger ökad flexibilitet.
 • Omfattande täckning: ICA Försäkring erbjuder en omfattande täckning som inkluderar både olycksfall och sjukdomar, samt medicinsk vård och rehabilitering.

Nackdelar:

 • Högre priser: ICA Försäkring är inte det mest prisvärda alternativet på marknaden, och kan vara dyrare än vissa konkurrenter.
 • Självriskperiod: ICA Försäkring har en självriskperiod på 30 dagar, vilket är längre än vissa andra försäkringsbolag.
 • Begränsningar i täckning: vissa kunder har rapporterat att ICA Försäkring har begränsningar i täckningen, särskilt när det gäller äldre hundar och specifika sjukdomar eller tillstånd.

ICA Försäkring erbjuder en omfattande täckning för kunder som söker ett komplett skydd för sin hund, och företaget har ett antal fördelar som flerdjursrabatt, fri flytträtt och stammispoäng för ICA-kunder. Nackdelarna inkluderar högre priser och begränsningar i täckning, men ICA Försäkring är fortfarande ett bra alternativ för de som vill ha en pålitlig försäkring för sin hund.

 

Köpguide

 

Att köpa hundförsäkring är en viktig del av att ta hand om din fyrbenta vän. En olycka eller sjukdom kan vara oväntad och orsaka stora kostnader, så det är viktigt att du har en bra försäkring som kan hjälpa dig att täcka dessa kostnader. Här är en köpguide som hjälper dig att köpa hundförsäkring.

 1. Bestäm vad du vill att försäkringen ska täcka Innan du köper en hundförsäkring är det viktigt att du bestämmer vad du vill att försäkringen ska täcka. Vill du ha skydd mot sjukdomar, olyckor eller båda? Vill du ha täckning för mediciner, rehabilitering eller andra behandlingar? Ju tydligare du är med vad du behöver desto lättare blir det att välja en försäkring som passar just dig och din hunds behov.

 2. Jämför priser och täckning När du vet vad du vill ha i din försäkring, är nästa steg att jämföra olika försäkringsbolag och deras priser och täckning. Titta på vad varje försäkringsbolag täcker, vilka sjukdomar eller olyckor som omfattas och hur mycket ersättning du får. Det är också viktigt att titta på självrisker och eventuella tilläggstjänster.

 3. Läs på om försäkringsbolagets rykte och kundrecensioner Innan du väljer ett försäkringsbolag är det viktigt att du läser på om deras rykte och kundrecensioner. Titta på vad andra kunder har sagt om försäkringsbolaget och hur väl de har behandlat kunderna vid skador eller sjukdomar. Detta kan hjälpa dig att undvika obehagliga överraskningar och välja ett försäkringsbolag som har bra kundservice och support.

 4. Fundera över självrisk och premie När du jämför försäkringsbolag är det viktigt att du tittar på självriskerna och premierna. En högre självrisk kan betyda att du betalar mindre premie, men det kan också betyda högre kostnader om något händer med din hund. Tänk på vad som är rimligt för din ekonomiska situation och hundens hälsa.

 5. Välj en pålitlig försäkringsgivare Slutligen är det viktigt att välja en pålitlig försäkringsgivare som har goda villkor och en solid ekonomi. Du vill undvika att välja ett försäkringsbolag som kan gå i konkurs eller inte kan betala ut ersättning om det skulle behövas. Titta på försäkringsbolagets finansiella styrka och läs på om deras historik för att göra ett välgrundat val.

Att köpa hundförsäkring är en viktig investering i din hunds hälsa och välb

 

Frågor och svar

En hundförsäkring täcker normalt sett kostnader för veterinärvård, medicin, rehabilitering, avlivning och ersättning för skador som hunden orsakar på personer eller egendom.

En hundförsäkring kan hjälpa till att täcka höga kostnader för oväntade sjukdomar eller olyckor som kan drabba hunden. Det kan också ge trygghet för hundägaren i händelse av en skada som hunden orsakar.

Faktorer som påverkar priset på en hundförsäkring inkluderar ras, ålder, hälsotillstånd, vald försäkringsnivå och självrisk.

Ja, det är möjligt att teckna en hundförsäkring för en äldre hund, men det kan vara dyrare än att försäkra en yngre hund. Vissa försäkringsbolag kan också ha en övre åldersgräns för försäkringar.

Valet av självrisk beror på din ekonomiska situation och risktolerans. En högre självrisk kan innebära lägre månadskostnader, men också en högre kostnad vid skada eller sjukdom.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan sägas att det finns många olika faktorer att överväga när man väljer hundförsäkring, inklusive självrisk, ersättningsnivå, tilläggstjänster, rabatter och villkor. Efter att ha undersökt och jämfört de olika alternativen har vi rankat de fem bästa hundförsäkringarna baserat på dessa faktorer: ManyPets, Lassie, Moderna Djurförsäkringar, Svedea och ICA Försäkring. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noga för att se till att man förstår vad som ingår i försäkringen och vilka begränsningar som kan finnas. En köpguide kan också hjälpa till att navigera i den processen och välja den bästa försäkringen för ens behov och budget. Att försäkra sin hund kan ge en trygghet och ekonomiskt skydd vid eventuella sjukdomar eller olyckor.