Vår idé bakom Lurvigt.se är att skapa, dela och utforska intressanta ämnen och frågor som rör jordens älskade djur och natur.

Det finns fortfarande så mycket vi inte vet om naturen, och vi vill bidra till en bredare kunskap hos alla oavsett om det gäller husdjur eller exotiska arter i avlägsna regnskogar. 

lurvigt
lurvigt om oss

Mer djurfakta åt folket!

Vi är idag två erfarna djurägare som brinner för allt inom djur och natur. Vi letar ständigt efter smarrig djurfakta att dela med oss av, och vår förhoppning är att alla ska kunna hitta något intressant hos oss som man inte redan visste. 

Djuren har det tuffare än någonsin!

Vi är mitt uppe i en tid av massutrotning, och vi människor behöver lära oss mer om djur generellt – för att kunna öppna andra människors ögon och hjälpa till där det går. Vi människor brer ut oss mer & mer, och många arter anses idag akut hotade.

Vår förhoppning är att Lurvigt.se hjälper människor att förälska sig ytterligare i världens djur & natur, och lära känna dessa fantastiska varelser ännu bättre. 

om oss

Om Skribenterna

Johan Jakobsson

Johan är en av skribenterna här på lurvigt.se. Johan är en eldsjäl för djurrätt och älskar djur. Hans dröm är att öppna en djurfristad i Sverige där djur kan få leva fridfullt hela sina liv.

Johan har två stycken Chihuahuor, en fågel och två hamtrar – Med andra ord, en riktig djurälskare.

Förutom djur gillar Johan att träna och socialisera sig med likasinnande människor.

Om du vill kontakta Johan om artiklar som har skrivits eller om du vill kontakta Johan om tips eller liknande kan du nå honom på hans mail. [email protected]