Bäst i test Hundhalsband

Bästa hundhalsbandet: Feel Active Vadderat Halsband

5/5

Betyg: 5/5
Lurvigt.se Rekommenderar!

Vadderat halsband, Hög komfort utan risk för skavmärken.

Egenskaper vi gillar:

Rank #2
Bäst för små hundar

4.7/5

Betyg: 4.7/5

Bra för mindre hundar. Inbyggda batteridrivna LED lampor så att man ser hunden i mörker.

Egenskaper vi gillar:

Rank #3
Allsidigast

4.7/5

Betyg: 4.7/5

Rejält halsband för stora och små hundar.

Egenskaper vi gillar:

Att tänka på vid köp av hundhalsband

Hundhalsbandet är det halsband som du fäster kopplet i på din hund. Hundhalsband finns i flera olika material och utformningar, och online är utbudet väldigt stort. Hundhalsbanden kan vara i läder, tyg eller andra material. Det kan vara skönt för hunden att ha något foder på insidan av hundhalsbandet, som till exempel ett fleecetyg. Vissa hundhalsband går att tvätta i maskin, vilket kan vara smidigt.

När du väljer hundhalsband kan det vara bra att tänka på vilka behov du och din hund har, vilken ras hunden tillhör, vilken personlighet hunden har och vid vilka tillfällen hundhalsbandet ska användas. Kanske behöver din hund ett hundhalsband när ni är ute på söndagspromenaden och ett annat när ni är på hundkurs. Har du en stark och stor hund är det viktigt att ha ett hundhalsband av slitstarkt material. Är ni ute och går när det är mörker och kanske trafik är det viktigt att tänka på att hundhalsbandet är väl synligt med hjälp av reflexer eller lysande dioder.

Hur väljer du rätt halsband till hundet?

Att välja rätt halsband kan ibland vara komplicerat, det finns många olika modeller i varierande material. Låt hundens storlek, kynne och dina egna krav styra ditt val. Oftast behöver man flera halsband med olika funktioner för olika ändamål – vardagshalsbandet lämpar sig sällan till dressyrövningar. 

Halsband tillverkas vanligtvis av läder, terylene eller bomull. Läderhalsband är mycket slitstarka och håller länge. Halsband tillverkade av terylene- eller bomull är billigare och därför bra till växande valpar som fort växer ur sitt första halsband. Dem är också lätta att stoppa i fickan eftersom dem tillverkas av tunna band. Ett terylene- eller bomullshalsband är ett bra komplement till det fina läderhalsbandet. Halsband av halvstrypmodell passar i alla sammanhang, både till vardags och till enklare dressyrövningar. För att sitta bra och ge fullgod effekt skall halsbandets mått vara ungefär lika stort som hundens halsmått, kontrollera dock att halsbandet kan träs över hundens huvud. 

 

Måtten i butiken anger halsbandens utsträckta omkrets i cm, ibland även bredden i mm. Stryphalsband bör enbart användas i samband med dressyr, eller till hundar som lagt sig till med den fula ovanan att dra i kopplet. När hunden bär stryphalsband är det viktigt att du engagerar dig i träningen och inte tillåter hunden att dra kontinuerligt. 

Strypeffekten skall komma plötsligt och endast vid de tillfällen då hunden drar nämnvärt. Är du inkonsekvent finns risken att dina signaler feltolkas och negativa beteenden blir svårare att motverka och arbeta bort. Är du inte på humör för dressyr skall du hellre låta bli att träna än att låta hunden vänja sig vid det obehag stryphalsbandet ger. Halsbandets längd skall vara ca. 3 – 5 cm längre än omkretsen kring hundens hals. 

Vanliga halsband utan strypfunktion passar utmärkt till alla hundar, både till valpar som skall koppeltränas och till vuxna hundar. Måtten i butiken anger halsbandens totala längd i cm, ibland även bredden i mm. Ex. 22/55 betyder att halsbandet är 22 mm brett och 55 cm långt.

Fördelarna med att köpa ditt hundhalsband online

Om du väljer att köpa ditt hundhalsband online får du enormt många fler valmöjligheter än om du köper ditt hundhalsband i en vanlig butik. Här kan du få tag i halsband genom leverantörer över hela världen, och du kan även designa helt själv hur du vill att hundhalsbandet ska se ut. Det kan vara en stor fördel att ha ett eget designat halsband ifall din hund skulle springa bort, och du behöver beskriva hur hunden ser ut. Du kan också välja att ha färger som gör att hundhalsbandet syns tydligt, både i dagsljus och i mörker. Hundhalsbandet kan du även designa efter din hunds personlighet, med till exempel nitar och läderdetaljer eller pärlor och små rosetter. Kanske vill du ha din hunds namn på halsbandet. Om du har ett hundkoppel som du tycker om sedan tidigare, har du möjligheten att genom egen design beställa ett hundhalsband som matchar.

Online har du också lättare att hitta hundhalsband i den prisklass som du har tänkt dig. Genom att köpa ditt hundhalsband online sparar du tid och arbete, och du får precis det du vill ha. Bara din fantasi sätter gränserna!