Senast uppdaterad: april, 2024

Kattförsäkring Bäst i test

Bästa Kattförsäkring

Att välja rätt kattförsäkring kan vara en utmaning. Med så många olika försäkringsbolag och alternativ tillgängliga kan det vara svårt att veta var man ska börja. I denna artikel kommer vi att presentera en omfattande jämförelse av de bästa kattförsäkringarna på marknaden baserat på deras täckning, priser, självrisk och andra viktiga faktorer. Låt oss hjälpa dig att hitta den bästa kattförsäkringen för dina behov.

Lassie är en av de bästa kattförsäkringarna på marknaden med ett högt betyg på 5/5. Försäkringen har utformats för att skydda din katt mot sjukdomar och olycksfall, och ger en omfattande försäkringsdekning till ett rimligt pris.

Many pets är en försäkringsleverantör som erbjuder ett brett utbud av kattförsäkringar. Företaget har fått höga betyg från både kunder och experter på grund av sina generösa förmåner och rimliga priser.

Moderna Försäkringar är en populär försäkringsgivare bland kattägare och rankas som nummer tre i vårt bäst i test. Försäkringen erbjuder tre olika nivåer av kattförsäkringar med olika veterinärvårdsbelopp och självrisker för att passa olika behov.

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Lassie erbjuder höga veterinärkostnadsbelopp på upp till 200 000 kronor, vilket ger en hög grad av skydd för din katt.
 • Försäkringen inkluderar täckning för både sjukdomar och olycksfall, samt rehabilitering och eftervård.
 • Lassie erbjuder ingen åldersgräns för att teckna försäkringen, vilket innebär att du kan försäkra din katt oavsett ålder.
 • Försäkringen har en låg självrisk på endast 1 000 kronor, vilket ger en god flexibilitet och lägre kostnader vid behandlingar.
 • Lassie erbjuder en täckning för tandvård, inklusive tänder som måste dras bort på grund av sjukdom eller skada.

Nackdelar:

 • Lassie har en självriskperiod på 360 dagar för sjukdomsrelaterade kostnader, vilket kan vara en nackdel för vissa kattägare som vill ha snabbare försäkringsutbetalningar.
 • Försäkringen inkluderar inte täckning för kattens förlust eller stöld, vilket kan vara en nackdel för vissa kattägare som vill ha en mer omfattande försäkring.

Lassie är en av de bästa kattförsäkringarna på marknaden och erbjuder omfattande skydd för din katt till ett rimligt pris. Försäkringen har höga veterinärkostnadsbelopp och låg självrisk, vilket ger en god flexibilitet vid behandlingar. Nackdelarna inkluderar en längre självriskperiod för sjukdomsrelaterade kostnader och ingen täckning för kattens förlust eller stöld. Sammanfattningsvis är Lassie en stark kandidat för kattägare som söker en högkvalitativ försäkring till ett överkomligt pris.

 
Betyg: 4.7/5
4.7/5

Fördelar:

 • Many pets erbjuder höga veterinärvårdsbelopp, med alternativ som täcker upp till 150 000 kr per år.
 • Försäkringen täcker alla sjukdomar och olycksfall som katten kan drabbas av.
 • Many pets erbjuder en flexibel självrisk, vilket gör det möjligt att anpassa kostnaden efter din budget.
 • Företaget har ingen övre åldersgräns för att teckna en försäkring, vilket innebär att även äldre katter kan försäkras.
 • Many pets erbjuder en riktigt kort självriskperiod på endast 90 dagar, vilket ger snabbare ersättning för kattens vård.

Nackdelar:

 • Many pets erbjuder inte särskilt höga ersättningar för dolda fel eller rehabilitering.
 • Företaget har en hög självrisk jämfört med vissa andra försäkringsbolag.
 • Många av Many pets försäkringspaket inkluderar inte tänder eller ögon, vilket kan vara viktiga områden att täcka för en katt.

Sammanfattningsvis är Many pets en solid försäkringsleverantör för kattägare som söker höga veterinärvårdsbelopp och en flexibel självrisk. Även om vissa områden kan vara lite begränsade, är detta fortfarande en av de bästa kattförsäkringarna på marknaden.

 
Betyg: 4/5
4.5/5

Fördelar:

 • Du kan välja mellan tre fasta självrisker och två rörliga självrisker för att anpassa din försäkringskostnad.
 • Moderna Försäkringar erbjuder höga veterinärvårdsbelopp upp till 120 000 kronor.
 • Försäkringen inkluderar ersättning för strålning och cellgifter, vistelser på kattpensionat samt fria samtal till FirstVet.
 • Du kan dra nytta av en kattungerabatt på 25 procent och en samlingsrabatt på upp till 20 procent på dina försäkringar.

Nackdelar:

 • Den grundläggande försäkringen (Enkel) ersätter inte dolda fel, vilket kan vara en nackdel jämfört med andra försäkringsgivare som inkluderar det.
 • Moderna Försäkringar ersätter inte TR/FORL och ersättning för tandvård är begränsad.
 • Självriskperioden på 180 dagar är kortare jämfört med många andra försäkringsgivare men fortfarande längre än ManyPets och Lassie.

Sammanfattningsvis erbjuder Moderna Försäkringar en omfattande kattförsäkring med höga veterinärvårdsbelopp och en flexibel självrisk. Ersättning för strålning och cellgifter samt vistelser på kattpensionat och fria samtal till FirstVet gör försäkringen ännu mer attraktiv. Men vissa nackdelar, som begränsad tandvårdsersättning och utebliven ersättning för TR/FORL och dolda fel, kan göra att vissa kattägare väljer andra försäkringsgivare.

 
Betyg: 4/5
4.2/5

Folksam är ett av de mest välkända försäkringsbolagen i Sverige och erbjuder även kattförsäkringar. I vårt bäst i test rankas Folksam på fjärde plats med ett betyg på 4/5.

Fördelar:

 • Folksam erbjuder en försäkring med högt veterinärvårdsbelopp på upp till 120 000 kronor.
 • Dolda fel ingår i samtliga försäkringsalternativ, vilket är en fördel jämfört med Moderna Försäkringar.
 • Folksam har en relativt kort självriskperiod på 90 dagar.
 • Du kan välja mellan en fast eller rörlig självrisk, vilket ger dig möjlighet att anpassa försäkringskostnaden efter dina behov.
 • Folksam ersätter även tandvård, inklusive borttagning av TR/FORL.

Nackdelar:

 • Folksams kattförsäkringar erbjuder inte ersättning för strålning/cellgifter eller vistelse på kattpensionat.
 • Livförsäkringen för katt hos Folksam ger endast ersättning vid dödsfall, vilket skiljer sig från ManyPets och Lassie som erbjuder ersättning vid förlust av katt.
 • Folksam har inte lika förmånliga rabattsystem som ManyPets och Lassie, vilket kan göra försäkringskostnaden högre.

Folksam erbjuder en försäkring med högt veterinärvårdsbelopp och inkluderar dolda fel i alla försäkringsalternativ. Självriskperioden är relativt kort och du kan anpassa självrisken efter dina behov. Nackdelarna är att försäkringen inte ersätter vistelse på kattpensionat eller strålning/cellgifter och att livförsäkringen endast ger ersättning vid dödsfall. Folksam har heller inte lika förmånliga rabattsystem som ManyPets och Lassie.

Betyg: 4/5
4/5

Agria är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige och erbjuder även kattförsäkringar. Agria har funnits sedan 1890-talet och har en bred erfarenhet inom djurförsäkringar.

Fördelar:

 • Agria har en hög ersättning för veterinärvård, upp till 200 000 kronor per år beroende på vald försäkringsnivå.
 • Agria erbjuder ett brett spektrum av behandlingar, inklusive rehabilitering och alternativ medicin som akupunktur och homeopati.
 • Agria erbjuder en livförsäkring för katter med högt försäkringsbelopp som kan täcka värdefulla katter.
 • Agria har ett nätverk av rekommenderade veterinärer som kunderna kan vända sig till för rådgivning och hjälp.
 • Agria har en 30 dagars återbetalningsgaranti om kunden inte är nöjd med försäkringen.

Nackdelar:

 • Agrias försäkringar är relativt dyra, särskilt för äldre katter.
 • Självrisken kan vara hög, upp till 3 000 kronor per skada.
 • Agria har en karenstid på 20 dagar för nya kunder, vilket kan vara en nackdel om katten har akuta hälsoproblem.
 • Agria täcker inte alla genetiska sjukdomar och ärftliga sjukdomar som kan drabba katter.

Agria är ett bra alternativ för kattägare som söker en försäkring med hög ersättning för veterinärvård och ett brett spektrum av behandlingar. Försäkringarna kan dock vara dyra och ha en hög självrisk, vilket kan vara en nackdel för vissa kunder. Agria erbjuder också en livförsäkring för värdefulla katter och har en 30 dagars återbetalningsgaranti.

Köpguide

 

Att köpa en kattförsäkring kan vara en smart investering för att skydda din katt mot oväntade kostnader för veterinärvård och andra sjukdomar eller skador. Här är en köpguide som kan hjälpa dig att välja rätt kattförsäkring:

 1. Jämför olika försäkringsbolag: Innan du köper en kattförsäkring är det viktigt att du jämför olika försäkringsbolag för att hitta den som passar dig och din katt bäst. Titta på vad som ingår i försäkringen, självrisker, belopp och omfattning av veterinärvård.

 2. Fundera på dina behov: Försäkringar varierar i vad de täcker, vilket innebär att du bör fundera på vad du vill ha för skydd för din katt. Vill du ha en försäkring som täcker allt, inklusive rutinmässiga besök hos veterinären eller vill du endast ha en grundläggande försäkring som täcker sjukdomar och skador?

 3. Tänk på åldern på din katt: Vissa försäkringsbolag kan ha åldersgränser för när en katt kan försäkras. Se till att du vet om det finns någon åldersgräns för den försäkring du överväger att köpa.

 4. Kolla på självrisker: Självrisker kan variera mellan olika försäkringsbolag och produkter. Välj en självrisk som du kan betala om din katt skulle behöva veterinärvård, men som samtidigt ger dig en rimlig premie.

 5. Läs igenom villkoren: Innan du köper en kattförsäkring är det viktigt att du läser igenom villkoren noga för att se vad som ingår och vad som inte ingår i försäkringen. Ta kontakt med försäkringsbolaget och ställ eventuella frågor om något är otydligt.

 6. Se över försäkringen regelbundet: Det kan vara en bra idé att se över försäkringen regelbundet, speciellt om något förändras i din katts livssituation eller hälsotillstånd. Kolla om försäkringen fortfarande passar dina behov och eventuellt byt försäkring om det behövs.

Att köpa en kattförsäkring kan vara en smart investering för att skydda din katt och undvika oväntade kostnader. Genom att jämföra olika försäkringsbolag, tänka på dina behov, självrisker och läsa igenom villkoren noga kan du hitta rätt försäkring för dig och din katt.

 

Frågor och svar

 • Du bör överväga självrisk, belopp för veterinärvård, täckning för specifika åkommor, livförsäkring, karensperiod och eventuella rabatter.
 • En kattförsäkring kan hjälpa dig att hantera oväntade veterinärkostnader och minska ekonomisk stress. Om din katt blir allvarligt sjuk eller skadad, kan kostnaderna bli mycket höga och en försäkring kan hjälpa till att täcka dessa kostnader.
 • Självrisken är den del av kostnaden för veterinärvård som du själv måste betala. En försäkring kan ha en fast eller rörlig självrisk, och det är vanligtvis möjligt att välja självrisken själv för att påverka premien.
 • Det kan variera mellan olika försäkringsbolag, men vanliga åkommor som täcks inkluderar sjukdomar, skador, kirurgiska ingrepp och vissa kroniska tillstånd. Vissa försäkringar täcker även tandvård och förlust av avelsförmåga.
 • Oftast behöver du bevisa din katts hälsotillstånd genom att lämna in en hälsodeklaration från en veterinär. Du kan också behöva uppge information om din katts ras, ålder och tidigare sjukdomar eller skador.
 

Sammanfattning

Kattförsäkringar är ett viktigt skydd för din katt och din plånbok. Det finns flera olika försäkringsbolag på marknaden som erbjuder olika nivåer av skydd och olika självrisker. Genom att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden kan du hitta en försäkring som passar dina behov och budget.

Baserat på vårt bäst-i-test rankning av fem försäkringsbolag kan man konstatera att det finns flera bra alternativ att välja mellan, där vissa utmärker sig med högre betyg än andra. V-Betyg, Lassie och ManyPets rankades högst, medan Folksam och Moderna Försäkringar också erbjöd fördelaktiga alternativ men med några begränsningar.

För att köpa en kattförsäkring är det viktigt att först undersöka olika alternativ, jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden, och välja en försäkring som passar dina behov och budget. Det är också viktigt att läsa igenom villkoren noga, förstå självriskerna och eventuella begränsningar, samt att se till att ha tillräckligt med pengar på försäkringskontot för att täcka eventuella självrisker och kostnader.