världens minsta hund

Världens minsta hund

Världens största hundar kan väga mer än en fullvuxen man, men hur är det med världens minsta?

Återigen, även om det inte finns något riktigt världsrekord för detta, är det inte svårt att hitta små hundraser som inte bara är bekväma i närheten av människor på grund av sin storlek och lilla statur, utan också för att de selektivt har avlats fram för att vara knähundar. Vi har gjort en lista över världens 8 minsta hundraser så att du kan välja din nya bästa vän!

#8 Maltesare

malteser

Maltesaren är en av de äldsta raserna i historien och kommer från önationen Malta. De tros gå så långt tillbaka som 3600 f.Kr. och tros vara släkt med hundar från det gamla Egypten. Rasenär medelstor, kompakt och mycket elegant med silkeslent hår som kan vara vitt, kräm, aprikos eller brunt.

#7 Yorkshire Terrier

Yorkies ursprung är genomsyrad av kontroverser. En teori är att rasen kommer från korsningar mellan malteser och en nu utdöd långhårig terrier i norra England som användes för råttor. En annan teori är att de avlades ner från större arbetsterrier som korsats med olika typer av leksakshundar eller knähundar som fördes in i landet av engelska fabriksarbetare som återvände hem efter att ha emigrerat till Yorkshire under den industriella revolutionen, där de var vana vid mindre terrier.

I mitten av 1800-talet blev dessa hundar populära bland ägare och arbetare till Yorkshirefabrikerna, som anmälde dem till tävlingar om råttor.

#6 Italiensk gråhund

Världens minsta greyhoundras är också världens minsta vakthund. Världsrekordet för den här hunden när den jagar en kanin var 45 / kmh! Deras lilla storlek gör dem till idealiska följeslagare för människor som bor i lägenheter eller mindre hus eftersom de inte behöver mycket utrymme för att springa runt. De är mycket starka hundar för sin storlek och kan vara något svåra att träna, men på det hela taget är de ett bra husdjur om du är villig att lägga ner den tid och ansträngning som krävs.

#5 Pomeranian

Pomeranianer kommer från Pommern som är som nu är en del av Polen, och är ättlingar till den tyska spitz. Deras namn kommer från Pommern som nu ligger i Tyskland och Polen. Världens minsta hundras tenderar att vara mycket sällskapliga med människor men kan ibland nafsa eller bita om de inte känner dig tillräckligt väl, så det är viktigt att inte lämna små barn utan uppsikt när de leker.

#4 Bryssel Griffon

Bryssel Griffon

Brussels Griffon är en leksakshundsras som utvecklades i Belgien. Även om det exakta ursprunget till denna söta lilla ras fortfarande är osäkert, tros den härstamma från en av flera liknande europeiska raser som till exempel Affenpinscher . Som namnet antyder finns rasen oftast i och runt Bryssel – därav namnet! Denna lekfulla varelse är ungefär 18 cm lång och väger mellan 1,8 kg.

#3 Chihuahua

Världens minsta hundras kommer in som nummer 3 på vår lista – Chihuahua! Världens minsta hundras idag kan också vara en av världens äldsta hundar- chihuahua. Den tros ha sitt ursprung i Mexiko och enligt vissa teorier kan den till och med ha avlats från hundar som Christopher Columbus tog med sig hit. 

Världens minsta chihuahua

Världens minsta chihuahua heter Milly och är 9.65 cm hög, och väger 0.45 kg. Milly har även vunnit Guinness världsrekord för den minsta hunden som just nu lever.

#2 Toy Pudel

Världens minsta Toypudelväger bara 0,9 kg! Denna lilla boll av fluff och päls uppföddes ursprungligen som en vattenapporterare innan den senare användes för att hämta vilt under jakt, eftersom deras lilla storlek gjorde att de kunde ta sig fram där större apporterare inte kunde nå fram så lätt. Enligt en teori kan den här rasen också vara släkt med Yorkshire Terrier.

#1 Chorkie

Minsta hundrasen enligt lurvigt = Chorkie

Världens minsta Chihuahua-Yorkshire Terrier-korsning är också en av världens minsta hundar – en Chorkie! Denna ras, som vanligtvis är mycket sötare än sina föräldrar, väger i genomsnitt cirka 0,7 kg och är cirka 25 cm lång.