Bästa Hundryggsäck 2021 – Bäst i test för vandring med din bästa vän

Vi vet alla att våra husdjur behöver gå på promenader, men det är inte alltid bekvämt att bära runt dem. Med en ryggsäck kan du bära ditt husdjur utan stress. Hundryggsäcken är inte bara en bärare för ditt husdjur. Det ger också det nödvändiga utrymmet och komforten för ditt älskade djur att njuta av sin utflykt med dig.

Designen på dessa hundryggsäckar är genomtänkt planerad med största noggrannhet för att undvika eventuella skador på ditt husdjur under alla typer av utomhusaktiviteter.

Det finns tusentals olika hundväskor att köpa i Sverige. Så vilken är egentligen bäst? Vi har gjort årets största test av hundryggsäckar, både för små och stora hundar. Här är våran topp #6 lista.

Top #6 bästa ryggsäck för hund 2021

Testvinnare: Hundryggsäck Kurgo K9

5/5

Betyg: 5/5
Lurvigt.se Rekommenderar!

Rymlig, komfort, funktionell. Bäst för dig som ska vandra!

Egenskaper vi gillar:

Nackdel:

Rank #2
Allsidigast

4.7/5

Betyg: 4.7/5

En billig väska som passar perfekt för vandringen och transporter

Egenskaper vi gillar:

Nackdel:

Rank #3
Billigast

4.7/5

Betyg: 4.5/5

Den billigaste väskan. Något mindre än de andra. Grym för vandring och utflykter

Egenskaper vi gillar:

Nackdel:

Rank #4
Mest Prisvärd

4.7/5

Betyg: 4.5/5

Rymlig väska för transporter och utflykter. Även för mellanstora hundar. 

Egenskaper vi gillar:

Rank #5
Bästa transportväska

4.7/5

Betyg: 4.6/5

I särklass den bästa transportväskan. Rymlig, elegant, praktisk.

Egenskaper vi gillar:

Nackdel

Inte så bra för vandringar.

Rank #6
Snyggast

4.7/5

Betyg: 4.6/5

Snygg transportväska och för kortare utflykter.

Egenskaper vi gillar:

Nackdelar

Vanliga frågor om hundryggsäckar:

Vilken hundryggsäck ska man välja? Det är en av de frågor som alltid dyker upp när man vill köpa en hundväska. Hundryggsäckar kan variera i prisklass och funktion, men huvudsaken är att den passar just din hund och behov. Denna guide gör det lite lättare för dig att hitta rätt sak!

Hur vi valde de bästa hundryggsäckarna

När vi testade de olika ryggsäckarna kollade vi på flera olika faktorer. Bland annat: Komfort, smarta funktioner som exempelvis midjebälte med klickstängning, ergonomi, ventilation och material.

Får man ha hund i ryggsäck?

Ja, men det är viktigt att hunden har en bekväm ryggsäck om det ska spendera mycket tid i väskan. Se också till om att väskan har bra ventilation.

När kan man börja vandra med hund?

Man brukar säga att en hund vid 1 års ålder är redo för ”riktiga” vandringspass. Men det är alltid viktigt att känna av läget på just din hund. Det kan därför bra att ta med sig en hundryggsäck som är bekväm att bära. Perfekt för längre promenader.

Hur ska man ha hunden i bilen?

Om du väljer en väska med transportmöjligheter som exempelvis Trixie Hundryggsäcken. Det finns möjlighet att koppla in säkerhetsbältet i väskan så att du säkert kan transportera dina hundar och katter.

 

Generell information om att bära hund på ryggen

Att bära en hund på ryggen är oftast lätt (beroende på hur tung hund du har såklart). Materialet och botten som oftast är vadderad säkerställer en grym komfort när du ska bära hunden.

En bärväska för hund har oftast ett koppel på insidan som säkrar att hunden inte kan hoppa ur väskan. Smart va?

De flesta väskorna är optimala för vandringar och hiking, vissa lämpar sig bättre till transport. Och sedan har vi hundryggsäckar som fungerar med som hybrider. Fördelar med dessa är att

  1. Den är bekväm att bära
  2. Fungerar bra som transportväska

Perfekt va?

De flesta väskorna har inte en begränsning för just hundar. Egentligen kan vilket husdjur som helst få plats i väskan. Dem har alltid bra ventilation och vadderade polyester bottnar så det är behagligt för hundar och katter.

Leverans av hundryggsäcken

Att beställa en hundryggsäck är väldigt enkelt, och vi i Sverige är nästan lite bortskämda med leveranstider. Oftast är ryggsäcken hos dig inom 3 arbetsdagar. Bekvämt va?

Gillar hundar ryggsäckarna?

Trivs en hund med att spendera tid i väskan? Svaret är självklart väldigt individuellt. Vissa hundar är så ivriga och vill ut och busa hela tiden, så att sitta i en ”tråkig väska” tycker dem är en ofattbart dålig idé. Andra hundar kan tycka det är riktigt skönt att sitta i en väska och få en förkänad paus från allt promenerande. Om du har en nervös hund kan väskan bli hundens trygga punkt. Särskilt vid transporter.

Bära Valp i ryggsäck?

Ett bra tips för dig som har en valp och letar efter en ryggsäck. Skaffa en så snart som möjligt. När jag skaffade min hund så visste jag att hunden kommer till att färdas mycket i bilar och båtar i sitt liv. Enda sen min hund var en valp så fick han spendera tid i transportväskan. Transportväskan blev hans trygga punkt. När han var i väskan somnade han oftast inom någon minut. Så det är otroligt bra att öva på detta redan i valpålder. I början kan valpen tycka att det är lite läskigt, så börja alltid med lugna tag.

Det jag började med var att jag la godis i väskan och lät hunden gå till väskan självmant och äta godiset där. Jag la även en filt i väskan och med tiden började han även sova där. Så det bästa är att gradvis vänja valpen med väskan.

Bästa hundryggsäck för vandring

5/5

Betyg: 5/5

#1 Hundryggsäck vandring

Bästa väskan för hiking och vandring blev helt klart bärväskan från Kurgo k9 Granngården. Här har du till och med plats för vandringstillbehör och kanske lite fika. 

Ryggsäcken andas otroligt bra vilket betyder god ventilation till hund och om den blir blöt torkar den fort. Väskan väger lite och är bekväm för både ägare och hund. Helt outmanad i vandringsklassen för tillfället för dig. 

Ett tillskott för dig och din hund när ni ska vandra långa promenader.

Enda nackdelen med väskan är att den inte fyller behovet för en transportväska.

 

Rank #2
Allsidigast

4.7/5

Betyg: 4.7/5

Denna väskan är verkligen otrolig. Perfekt för dig när du ska vandra, men också perfekt när du ska transportera hunden. Riktigt sköna axelband och ergonomisk funktion. Bekvämt och rymligt för hundarna under transport.

Lämpar sig bäst till bil/båt/buss/kollektivtrafik. Den är alltså inte en godkänt väska att flyga med.

Nackdel:
Nackdelen med denna väskan är att den har samma komfort som k9 väskan.

Avslutande ord och tankar

Vi på Lurvigt.se hoppas att denna guiden kan fungera som en vägledare till dig som ska köpa en hungryggsäck av hög kvalitet. Längst ned finns det ett kommentarsfällt där du är varmt välkommen att komma med dina egna tips och eventuella recensioner av väskor du själv har prövat.

Informationen på denna sidan uppdateras kontinuerligt. Varje år testar vi nya hundryggsäckaroch om vi ser en väska som är bättre än de #6 väskor vi redan listat så byter vi ut dem. Så du kan vara säker på att all information på sidan är uppdaterad.