finns det ormar på maldiverna

Finns det ormar på Maldiverna?

Finns det ormar på Maldiverna?

Är du ressugen men osäker på vart du ska åka? Du kanske vill åka någonstans utan oron över ormar som slingrar omkring?

Då är kanske Maldiverna något för dig. För det första så finns det ormar på Maldiverna, men dom är väldigt sällsynta och dom flesta är så kallade havsormar som endast kommer upp på land för att lägga sina ägg. För det andra är ingen orm på Maldiverna giftig, och överlag ganska harmlösa så länge man inte provocerar dom.

Så vilka ormar finns det på Maldiverna?

gulmagad havsorm

#1 Gulmagad Havsorm

Det finns två olika arter av gulmagad havsorm på Maldiverna,  Pelamis platurus och Hydrophis platurus. Om du är ute och snorklar är chansen stor att du ser dom, men dom är ofarlig så länge man inte stör dom. Det händer att man även ser dom på stränderna men det är generellt ganska ovanligt.

#2 Blomkruksorm

Blomkruksormen är en liten rackare som påminner mycket om en mask. Den har fått sitt namn efter att den ofta trivs i blomkrukor. Den är ofarlig och även ovanlig på Maldiverna. Dom blir inte särskilt stora heller (6-15 centimeter)

Lycodon Aulicus

#3 Lycodon Aulicus

Lycodon Aulicus är en ormart i snokfamiljen. Den är inte giftig men anses vara en ganska nervig orm, och uppskattar därför inte att bli störd för mycket. Ser man en så gör man bäst i att låta den vara helt enkelt.

#4 Queen snakes

Tydligen har det varit observationer av Queen Snake på Maldiverna, även fast den vanligtvis håller till i Nordamerika. Vi har inte kunnat hitta några konkreta bevis på att ormen lever fritt på öarna, men enligt turister som varit där så har det gjorts observationer. Det vore inte helt otänkbart då ormen trivs bland vatten och våtmarker.