blobfisk

Världens FULASTE djur Topp 7 lista

Världen är full av fantastiska och fascinerande djur, men det finns också en hel del djur som man inte direkt skulle kalla vackra. Här är en lista på världens tio fulaste djur, enligt vår mening:

#1 Kloakdjur:

Kloakdjuret

Dessa djur, som tillhör familjen Muraenidae, är kända för sina långa, sladdriga kroppar och sina stora, gapande munar. De lever i sydöstra USA och i Central- och Sydamerika, och är ett av de mest obehagliga djuren som finns.

#2 Blobfisk

Som namnet antyder har den här fisken en form som påminner om en blobb. Dess kropp är mjuk och vattentät, med små, nästan obefintliga ögon och en stor, mun som ser ut som om den håller på att suga i sig allt i närheten.

Slarvig dvärgmeerschweinchen

Dessa små gnagare har en lång, slingrig hals och en rund, tjock mage. Deras päls är ofta rufsig och oordnad, vilket ger dem ett rörigt och slarvigt utseende.

#3 Axolotl

Denna salamander har långa, sladdriga ben och en kropp som ser ut som en blöt huvudkudde. Dess stora, runda ögon ger det en förvånad blick, medan dess breda, fjäderlika gälar ger det ett nästan clownaktigt utseende.

#4 Fingerdjur (Aye-Aye)

fingerdjur (aye-aye)

Fingerdjuret, också kallat Aye-Aye är ett trädjursdjur som hör hemma på Madagaskar. Det är känt för sin unika utseende och anses av många vara världens fulaste djur. Aye-aye har en lång, mager kropp och ett ansikte som påminner om en skrämmande skräckfilmkaraktär. Dess stora, runda ögon sitter på sidorna av huvudet, och dess spetsiga öron sticker ut åt sidorna. Dess händer har långa, smala fingrar, varav den längsta används för att leta efter insekter att äta.

Fingerdjuret lever i träd och är aktiv på natten, vilket gör det svårt för människor att se dem. De är mycket få i antal på grund av att de har jagats och förföljts av lokalbefolkningen på Madagaskar, som tror att de är olycksbådande och förknippar dem med onda andar. På grund av detta har aye-aye blivit ett hotat djur och är nu skyddat enligt internationell lag.

Trots sin fulhet är aye-aye ett unikt och fascinerande djur som är värt att bevara. Dess unika anpassningar har gjort det möjligt för det att överleva på Madagaskar, och det är en viktig del av ekosystemet på ön. Häng med på en resa till Madagaskar och få chansen att se detta mytomspunna djur i verkligheten.

#5 Elefantsäl

Elefantsälar är en art av sälar som hör till familjen elefantsälar och är den största av alla sälar. De är kända för sina stora, utbuktande näsborrar som liknar elefanternas näsborrar, vilket är där deras namn kommer ifrån. Elefantsälar lever i havet och är väldigt goda simmare. De kan dyka ner till djup på upp till en kilometer och hålla andan i upp till två timmar.

Elefantsälar har en karaktäristisk gråbrun päls, men deras undersida är vit. De kan bli upp till fyra meter långa och väga upp till sex ton, vilket gör dem till de största sälarna i världen. Deras storlek gör att de har få naturliga rovdjur, men de kan ibland bli attackerade av orkar eller valrossar.

Elefantsälar finns i olika områden i oceanen, från Antarktis till Californien. De är sociala djur och lever oftast i grupper på upp till tusentals individer. De använder låga ljudfrekvenser för att kommunicera med varandra och kan höras på flera kilometers avstånd.

#6 Snabelapa

Proboscis monkey, också känd som snabelapan, är en unik primat som hittas endast i Borneos regnskogar. Dessa apdjur är kända för sina stora näsor och tjocka, orangeröda hår. Männen har särskilt stora näsor, som kan nå upp till 7 inches i längd.

Snabelapan är en av de största apor i världen, med en vikt på upp till 24 kg för männen och 14 kg för kvinnorna. Dessa apor är långsamma på marken, men de är däremot mycket skickliga simmare och kan ofta ses hoppa i floderna för att undvika rovdjur.

Trots sin storlek är proboscis monkey en herbivor, som lever på en diet bestående av blad, frukt och nötter. De kan dock också äta insekter och andra små djur när tillfälle ges.

Proboscis monkey lever i grupper på upp till 50 individer, med en hierarkisk struktur där en dominant hane leder flocken. Kvinnorna och ungarna hålls tillsammans i en separat grupp, medan hanarna lever i en annan grupp på egen hand.

Tyvärr är proboscis monkey en hotad art på grund av habitatförstöring och illegal jakt. Deras regnskogar har minskat kraftigt på grund av skogsavverkning och exploatering, vilket har satt dessa unika apor i fara. Det finns dock viktigt arbete som görs för att skydda dessa djur och säkra deras framtid.

#7 Ogcocephalus darwini

Ogcocephalus darwini, även känd som Galápagosstjärtfena, är en unik marin fena som endast finns på Galápagosöarna. Dessa fenor är kända för sin stora, koniska stjärt som liknar en papegoja, vilket gav arten dess namn.

Ogcocephalus darwini är en relativt stor fena, med en längd på upp till 60 cm och en vikt på ungefär 1 kg. Dessa fenor är kopparfärgade på ovansidan och har en vit undersida, med mörka fläckar och mönster på båda sidor.

Ogcocephalus darwini lever i de kalla, dyka vattnen runt Galápagosöarna. De föredrar att leva i grupper, och kan ofta ses simma tillsammans i flockar på upp till 100 individer. Dessa fenor är kända för att vara ganska tamma, och kan ofta ses nära stranden där de sköljer sig i vågorna.