vilken hund biter hårdast

Vilken hund biter hårdast?

Vilken hund biter hårdast?

I princip alla hundar biter hårt, åtminstone när man jämför med oss människor som har ett bett på cirka 80 kg. Men det finns några hundar som sticker ut, och en del av dom kan du säkert lista ut redan nu. Hundar är ju våra bästa vänner, och det är lätt att glömma att dom faktiskt är djur byggda med riktigt starka käkar.

Även fast en viss hundras har ett kraftigt bett så betyder inte det automatiskt att dom är mer aggressiv. Generellt är mindre hundar som t.ex. Chihuahuas bland de hundar som sägs vara dom mest aggressiva – och den får knappast plats på den här listan.

En sak att ha i åtanke är att hundar inte alltid biter hårt. Dom kan precis som människor välja hur hårt dom biter, så det finns ingen registrerad undersökning över hur hårt alla hundraser biter som max. Det är snarare några hundraser man tittat extra på genom åren, så ta dessa siffror med en nypa salt.

#1 Mastiff 250 kg/cm2

Mastiff

På första plats har vi Mastiff. Inte så konstigt egentligen. Stora kraftfulla hundar som inte så överraskande har det hårdaste bettet. Det finns många olika typer av mastiff som t.ex. den engelska mastiffen, Neapolitan Mastiffen och amerikansk mastiff. Ursprungligen är hundrasen från Storbritannien.

2# Rottweiler – 148 kg/cm2

rottweiler

Alla vet att Rottweilers är stora och starka hundar. Det är inte den lättaste hundrasen att äga heller för den delen, men dom har något oförtjänt dåligt rykte. Rottweilers kan vara fantastiska familjehundar om dom blir tränade på rätt sätt från början. Oavsett så har hundrasen ett riktigt kraftfullt bett.

#3 Amerikansk Bulldog – 138 kg/cm2

På plats tre har vi den amerikanska bulldogen. En extremt stark och kraftfull hund som kräver en erfaren ägare och mycket kondition. Med rätt träning får man en enormt lojal och trofast hund.

4# Schäfer – 107 kg/cm2

Schäfer är också en hundras dom flesta säkert förväntade sig hitta här. En hund som använts inom polisen över hela världen, och en utmärkt vakthund överlag.

5# Pitbull – 106 kg/cm2

pitbull

En erkänt aggressiv hundras och inte tillåten som husdjur i flera länder världen över. En kamphund för ett enda syfte, och då är det inte så konstigt att den har ett av hundvärldens starkaste bett. Inget att leka med andra ord. Men många blir nog överraskade att den inte rankas högre på den här listan. 

Många av dessa hundar är även bra vakthundar, och vill du fördjupa dig ytterligare i ämnet så rekommenderar vi vår artikel om just det – världens bästa vakthundar.

Rolig fakta:

Alla dessa hundar är riktigt starka och krävande hundar på sitt vis. Men mot vargens bett har dom inget att sätta emot. En varg uppges ha ett käktryck på hela 1100 kg/cm2 vilket är helt galet!