husdjur utan päls

6 husdjur utan päls för allergiker

På jakt efter ett husdjur utan päls?

Anledningar kan vara många, du kan t.ex. vara allergisk eller kanske bestämt dig att undvika husdjur med päls överhuvudtaget. Tack och lov finns det alternativ även för dig. Många husdjur har väldigt lite päls med andra saknar det helt – och det är dessa djur vi ska fokusera på i den här artikeln. Precis som alltid så rekommenderar vi att man läser på om djuret innan man slår till. Många av djuren i den här artikeln kräver viss kunskap och erfarenhet. 

#1 Ormar

Okej ormar är nödvändigtvis inte allas favoritdjur, men det finns förvånansvärt många som har ormar som husdjur idag. Vill man åt ett mer exotiskt husdjur utan päls så kan ormar vara ett bra alternativ. Det finns många olika arter att välja på som du kan läsa mer om här. Likt många andra reptiler så blir ormar väldigt gamla. Det är något att ha i åtanke vid ett eventuellt köp. 

#2 Ödlor

Ormarnas söta kusiner. Det finns många olika ödlor man kan ha som husdjur idag, och dom är perfekta husdjur för den som är allergisk. Dom känns spontant som något vänligare än ormar och kan därmed vara ett riktigt bra husdjur för nybörjare. 

#3 Sköldpaddor

Sköldpaddor är också fina husdjur. Det finns många olika arter att välja på för den som är intresserad. Det finns även mycket information att läsa i diverse forum på nätet för nybörjare. Något att ha i åtanke är att sköldpaddor blir väldigt gamla, så att köpa en som husdjur är en livslång investering. 

#4 Fåglar

Många som är allergiska mot päls är nödvändigtvis inte allergisk mot fjädrar. Det finns många olika arter i alla möjliga färger och storlekar som lämpar sig som husdjur. En fågel till exempel som är speciellt känd som mysig och snäll är Kakaduan. 

Relaterat: Hur parar sig fåglar egentligen?

#5 Nakenmarsvin

En söt liten krabat som inte nödvändigtvis är helt hårlös, men ändå väldigt allergivänlig som husdjur. Marsvin generellt är väldigt mysiga husdjur, som trivs väldigt bra med sina ägare. Dom är även lättskötta och brukar vara en succé bland barnen. 

#6 Nakenråtta

Råttor likt ormar är kanske inte det första djuret folk tänker på när man talar om framtida husdjur. Men på senare år har råttor blivit mer och mer populära i Sverige, och nakenråttan är ett perfekt husdjur för allergiker. Precis som många andra djur på den här listan så tillhör nakenråttor de mer lättskötta husdjuren.