Med jämna mellanrum kan man i nyheter läsa att Europa bör övergå till mer mat producerad på insekter, men vad består egentligen insekter som föda av? Vi försöker ge en förklaring nedan.
Jämfört med andra livsmedel är insekter relativt enkla och dessutom miljövänliga att producera. För att producera ett kilo nötkött krävs det tolv gånger mer foder och 2,900 gånger mer vatten jämfört med att producera samma mängd syrsor. Dessutom kräver insektsfarmer betydligt mindre markyta.
Thailand är med 20,000 insektsfarmer som tillsammans producerar 7,500 ton ätbara insekter om året det största produktionslandet.
Läs mera om insekter Getingar

Det finns två olika slags grupper av föda på insekter. Insekter som äts som de är, eller efter att de stekts kokts, rökts eller grillats och ibland frystorkats. Ibland smaksatta med kryddor. Vanligaste är;
– skalbaggar, äts av 31 % av jordens befolkning
– nattfjärilar, äts av 18 % av jordens befolkning
– bi, getingar och myror, äts av 14 % av jordens befolkning
– gräshoppor och syrsor, äts av 13 % av jordens befolkning
– Cikador, bladhoppare och planthoppare, äts av 10 % av jordens befolkning























